Monday, September 6, 2010

ry dtg lg..

smggu x updet blog ini..xtau la nape lately ni asek tdo awai..mengantuk yg terahmad sangap..mggu ni byk gak aktiviti..mcm2 sampai lupe ape yg berlaku..lalala..tipuuuuuuu

3 ari lg nk ry..syok gile sbb kali ni sume beraye kt umah..best2..huhu..yg x bestnye kje smakin betambah..tp ok saja sbb dh mmg sllu kne bekerja...

pasal kje plak..dgn jaya nye i telah tolak mentah2 kje yg kt puchong tu..terasa bersalah pn ade..xpela mungkin xdek rejeki i kt ctu..n alhamdulillah kje yg kt pj tu ade kol n suh g amek offer letter skali trus buat medical check up..lega mak lepas depa kol..so i akan start kje pada 20 Sept 2010..yeahhhh lepas ry oke..tu yg paling best skali..kesimpulannye ry tahun ni tidak akn terkorban..terima kasik Encik Tamura Kimuna kerana kasik sy start kje lambat..i likee~

byk kejadian ngeri ms nk g amek offer letter kt Tamura n buat medical check up..i telah meraban ke sana sini seblom sampai ke destinasi utk mengambil offer letter..sampai lambat sejam..padahal hanye telepas exit dan nk U turn tu tah mana hala tuju..tu yg boleh ter almarhum tu..naseb baekla i ni agak kental dan akhirnye bejaye jugak sampai setelah proses hentam kromo berlaku di atas jalan raya itu..

dah setel amek offer letter, nk kne p buat medical check up..hazab plak nk mencarik klinik panel itu di tempat yg sumpah x pnah tau di sg way...naseb menyebelahi diri..berjaya jmpe klinik itu dgn laju2..mase tgh tggu dipanggil oleh doktor sempat jugak seekor keling durjana memandang i dgn pandangan yg aneh dan jijik..ini i mmg x perasan..elok je i duduk keling itu dtg dekat sambil tersengih2 meminta penampar sulong i..sebok menyoal siasat diri ini termasuklah tnye bekerja di mn, tggal mane dan sbgnya..x mungkin beliau seorg polis kerana beliau memakai beg bonjot depan di pinggang org jual ikan itu..tp polis pn suke memakai beg tersebut..terpakse jawab dengan cuak2 sambil tipu2 sket..

dlm proses keling dujana itu menyoal siasat diri ini..seorg cik nurse dtg landing baik seblah i..die mendekatkn mulut ke tlinge i sambil berbisik "jgn layan die kak, org gile"..cehhhhh..gilo rupenye keling paria tu..padan la ko bau longkang..haihh cuak jugak beb..dah la seko2..

patu dokter pggil suh masuk..nurse2 suruhan buatla ujian mate n amek berat n tggi i..yg peliknye i nmpk nurse tu tulis tggi i 189.apekah gile budak ni..ke aku yg gile?adekah ade skala kedoktoran pasal tggi yg aku x tau??so i biokan aje..then dokter singh pompuan pn buat check up..agak kerek..tp x pela..mls nk mmbenci..

dah setel2 tu..dokter singh itu terperasan kebangangan nurse tersebut pasal ketinggian i yg terlampau itu..naek la tanduk dokter itu lalu pggil cik nurse td dan membebellah beliau memarahi nurse itu di depan i..kesian plak nengok budak tu terkulat2 kekanyoran dimarahi..dah la depan i..kesiann..tp sape suh lemau sgt..x hagak2 plak tggi aku 189..seb baek ko x tuduhkan berat aku yg 189 tu..aku libas ko ngn stethoscope tu..

kemudian, dorg suh plak pegi klinik yg kt pj utk buat x-tray plak..oh tidakk..den dh x sanggup nk cube jaye utk meraban mencarik klinik setelah mencarut td..so amek keputusan nk mintak tlg bancik bwkkan ke klinik itu keesokan harinye..ok skang mase utk pulang..yeahhh..masih lagi terlepas exit lalu merabanlah diri ini utk kali kedua pd hari ini dan juga proses hentam kromo yg kedua utk ari ini..hentam punye hentam..sedo2 ade sogo kt seblah muke..so dah kt sogo tu cam tau2 la nk hentam jalan..so bjaye la sampai ke rumah..sesampai sj di rumah..trus tdoooo...penat pnye pasal

p/s; moral nya adelah meraban di jalan yg haram x pnah lalu boleh mengakibatkan kepenatan mental dan fizikal..sekian wassalammm

4 comments:

nisa fazil said...

lame2 tau la nk cari jalan paling dekat..
best nye dh keje. kt kl lak tu...
nnti bleh la blaje time dpt gaji..

slamat hari raye mok. sory kalau terkasar bahase, terkutuk, tercarut or tercuri...
mintak halal ye..

aswani said...

tu la pasal..ko mst la hustler gile jln2 kt pj ni kan..meh la dok cni jugak..boleh2..nnt boleh la i nk blnje..xdek hal pnye..ehehe

same la wey..slamat ari ry maaf zahir dan batin..mulut same2 jahat..hoho..0-0 ye makcik~

herrcheku said...

selamt tije.. nnt dpt gaji kene pandai2 la berjimat utk mase depan ek..

aswani said...

tenkiu..ok cayam..hee ;D