Saturday, November 27, 2010

25 tentang seorang Aswani

Once you have been tagged, you are supposed to write a note
with 25 random things, fact, habits, or goal about you.
At the end, choose 25 people to be tagged.
You have to tagged the person who tagged you
If I tag you, its because i want to know more about you




lame sudah tidak main tag men tag.sy telah di tag oleh kakhuda(my wife kepada itu my broder)..

1) sy suke sgt mkn..rs nye aktiviti paling menarik dlm hidop wat ms skang ni adelah mkn..mkn mkn dan mkn lagi..nk plak idop dengan insan2 yg suke sgt mkn..iaitu my broder, Encik Mohd Syafizan n his wife..tiap mggu akan kluar jenjln beraktiviti ngn dorg diselit ngn aktiviti mkn2..sy sukaaa

2) sy skarang sudah bekerja setelah hampir 8 bulan menganggur..kje da nk masuk 3 bulan..rupenya br sy tau kerja itu mmg hell..x best langsung..nk plak kalo jadik balaci org jepon..demm

3) sy yakin opismate mesti ingt sy seorg yg pendiam dan kurang berbual sedangkan sy seorg yg suke membebel dan agak klakar di situ..hanya mereka2 yg knal diri ini yg dapat menilaian kesaitanan diriku..

4) sy rindukan zaman kt UNITEN..rindukan rakan2...nk pegi jenjln sesame, shopping sesame, nengok muvie sesame, karok sesame, lepak mamak sampai pagi sesame, tangkap2 gambo kt seluruh pelusuk putrajaya sesame, mengarut sesame dan pelbagai lg aktiviti menarik yg kami lakukan sesame..

5) sy seorg yg boleh dikatekan gadis ceria..kalo boleh nk sentiasa gelak sana gelak sini..tp semenjak dah abes blja rs x brape reti nk bergaul dgn manusia laen..pegi kje pn x menjadik diri yg sendirinya..sentiasa berlakon..xkan sy nk memaki hamun mereka dgn tujuan ingin bergurau sonda..itu tidak adil..oh sadis

6) sy teringin benau nk jadik kurus..bile pakai ape2 pon nampak comel..ni gemok..pakai ape2 pn mesti kantoi sumthing yg jahat..kalo nk jadik cantik sket kne la melawo gile2 babs..patu dah melawo sgt org tuduh mcm mak org jugak..ape kessss??ini bikin panas

7) sy x suke bile org melawak pasal gemok terhadap diri ini melaenkan org itu sy mmg biasa sgt ngn beliau iaitu rakan2 yg lame knal dan famili..ni br knal 5 6 hari sebok nk ckp sy x telus nk lalu kt celah2 laluan sempit..sikit2 tu boleh la sy nk terima..bila selalu rs nk masukkan iron board dalam mulut kau setan..

8) sy jugak suka mencarut cthnye yg paling baik ckp babi, setan dan sebagainye..eh x baik la cakap babi mncarut2 kt tmpt terbuka...tp dah lama x lakukan kerana aktiviti mencarut sllu dilaksanakan bersama baseemah, herna, liza, syida dan shela...sy x ramai pn kawan..sbb sy seorg yg weirdo..sy tipu..mungkin sbb sy tidak lawa mereka tidak mahu berkawan dgn sy..ade sy kesahh??

9) sy meminati seorg pelakon hindusetan yg bernama anilkapor dan govinda..eh dua org laa..sbenarnye sy tipu je..pelakon hindusetan x pernah termasuk dlm pemikiran..tp sja nk listkan jugak sbb lambat lg nk sampai ke list 25..

10) sy sgt sukakan internet..tanpa internet hidop sy binasa..jika x dpt online satu hari terasa ingin menyonyot ibu jari kaki seperti saka peliharaan mak cik limah..

11) sy bercita2 ingin menjadi seorg yg kaya raya..tp ntah bila..sbb idop mkn gaji mmg xkn sampai kemana..oleh itu sy perlu berniaga sesuatu utk menjadik seorg mak cik kayo..

12) sy pernah menjadi awek kpd uncle seekers..yg sbenarnye sy teringat kan uncle seekers skarang ini..itu yg sy tulis tu..sbb sy dh x dapat pikir ape pasal diri sy...

13) sy gemar maen laptop sambil meniarap atas katil..setelah beberapa minit sy akan tertidur tanpa disengajakan..sy x suka tertidur sbenarnya..sy suka tidur dengan persediaan rapi..

14) sy akan basuh satu badan sebelom tidur jika sy bersedia utk tidur..jdik sy akan tidur dlm keadaan yg sejuk dan penuh selesa..

15) sy suka pakai bj kelawar jika duduk dirumah mahupun berdiri serta berlari mahupon bercangkung di rumah..kerana baju kelawar mmg terbaek dr ladang pak karim..

16) sy nk beli henbeg tp sy x beli2 lagi henbeg..mungkin keadaan yg memaksa sy tidak membeli henbeg kerana henbeg yg saya mahukan sy x mampu lg mahu membelinya..

17) sy tidak tahu ape yg mahu dituliskan..ada lagi 8 utk jadik 25..kenapa sampai 25 sy pon tidak faham..kalau sepuluh ok juga..penat sy nk fikir..

18) sy seorg yg tidak suka berfikir...kerana berfikir terlalu byk boleh membuatkan terkena penyakit kentut berdarah..x percaya tnye mustafa kamal..

19) sy suke pakai selendang ke sana ke mari buat ms skarang ini kerana sy tidak perlu mengiron tudung..sy menggunakan konsep save energy utk kekalkan bumi yg hijau..betol ke konsep sy ni..kalau salah tolong la betolkan rakan2

20) sy terasa betol2 ingin berkarok dgn rakan karok sy yg tetap iaitu herna shela dan bass wlpn bass hanya tertidur di hujung sana..apabila karok segala perasaan sedih yg terpencil di lubuk hati akan terkeluar..atau boleh dikatakan stress tiada lagi..sgt membantu tau noks

21) sy ada pernah terjatuh dr bas semasa tingkatan 2 tidak silap sy.. ketika bersesak2 nk turun bas sy dengan bijak baling beg balik kampung dr atas bass tetapi lupa hendak lepaskan beg itu..lalu sy pon sama2 jatuh ke tanah..sakit tiada lg lalu malu lah yg menguasai perasaan..terasa diri hina sbentar..sy masih ingt bas UNION...seperti bas ke Bombay..penuh dgn yenna dan lagu2 yg dipasang mmg lagu yenna sbenar..

22) sy juga pernah jatuh tangga umah tokwan kerana sy pakai bj overall yg kaen punya..adik bradik sy panggil sy superman masa itu..rs mcm haram bercampur baur halal..

23) sy tidak lupa juga pernah jatuh pokok jambu besar di seblah rumah sy semasa di pahang..sampai efeknya sampai ke sekarang..tetapi sy x nk bg taula apa efeknya..nnt sy marah

24) sy pernah konon2 nk tunjuk terer berdiri kt tyr belakang sbg pembonceng la kan lalu terseret beberapa saat dijalan tar..dua2 lutut sy berdarah dan seluar koyak di bahagian tempurung lutut..semasa itu hendak pegi melawat rakan sy yg patah tgn nya..pegi melawat dgn lutut berdarah..

24) sy selain itu semasa sekolah rendah otw balik sekolah, bapa sy jemput dgn motor..sy rs ingin memasukkan kaki ke dalam rantai motor semasa abah sedang memecut laju..lalu sy cuba sedikit demi sedikit masukkan kaki kedalam rantai motor...sy berani melakukannya kerana sy pakai kasut spark..kasut itu mmg tebal..nasik baik sy tidak cacat sampai skarang..cume kasut sy yg koyak..

25) sy rs utk point yg last skali sy nk tulis yg sy nk berjaya di dunia dan di akhirat..sy nk berjaya mcm org laen yg berjaya..marilah kita sama2 berdoa utk berjaya wlpn berjaya itu perlukan usaha..tetapi berjaya timesquare punya tuah sapa yg tahu..apa yg sy mencarut sy kurang pasti

yes sy dah berjaya cukopkan 25..kepada sapa2 yg baca post sy ini sy dengan rasmi nya mengtag korang semua..tolongla buat kalau rajen..okla rakan2 post hari ini sampai cni je la..sy xlarat nk fikir dah..jikalau sy rajen sy akan tulis lagi utk tatapan pembaca kuntum yg setia ni..wassalammmm

6 comments:

mohammad said...

salam ziarah

aswani said...
This comment has been removed by the author.
aswani said...

salam kembali...terima kasih kerana menziarah.. ;)

Mama NeeYa said...

ahahah...nk tegelak den baco... pasal part jatuh pokok jambu tu...I dah tau dah citenye.. bancik bitau... ahahah... tp rasanye... bukanlaa kott...kalo betul, msti rasa sakit2 dah kan... eheh

aswani said...

senyap2 sudah part jatuh pokok tu..serius la mmg sbb jatuh pokok..i x tipu punyaa..lalala..

Anonymous said...

mengapa tidak:)